Vilkår og betingelser

Kjøp i nettbutikk

Kjøp i nettbutikk betales under gjennomføring av ordren, og vil normalt pakkes og sendes samme dag eller neste virkedag. Skulle vi være utsolgt for et produkt, vil det gi forsinkelser. Alle bestillinger betraktes som bindende. Du mottar ordrebekreftelse pr e-post med all informasjon. Sjekk nøye og kontakt kundeservice hvis det er noe feil.

Leveringsbetingelser

Varene leveres fra vårt lager på Mysen. Transport fra lageret skjer på kjøpers regning og risiko. Som transportører benytter vi i hovedsak Bring og TNT. Mindre og lettere forsendelser sendes med Posten. Vi sender varen 1-3 virkedager etter bestilling. Dersom ordren må sendes samme dag avtales dette med kundeservice. Maskiner og planeringsutstyr leveres etter avtale. 

 

 

Priser og betalingsbetingelser

Prisene oppgitt i nettbutikken er eks. mva. Prisene kan endres med umiddelbar virkning ved store endringer i valutakurser 
eller prisendringer fra våre leverandører.

Total pris for varen inkl. mva og frakt vises i handlekurven ved utsjekk. På større, tyngre varer oppgis frakt etter avtale. Kontakt kundeservice.

Emballasje som paller og pallekarmer belastes med kostpris. I nettbutikken kan det betales med kort eller Vipps.

Bedriftskunder kan velge faktura. Standard betalingsbetingelser er 14 dager for godkjente kontokunder.

Pristilbud på maskiner og planeringsutstyr fås ved henvendelse til tlf.: 905 11 080 eller på epost post@ls-as.no

Kontaktinformasjon

Tlf.: 905 11 080

Epost: post@ls-as.no

Adresse: Fiskerudveien 51, 1850 Mysen

Org. Nr.: 991 372 474

Skader under transport

Dersom varen er skadet under transport må du melde skaden til oss senest 2 virkedager etter at du har mottatt den. Dette er viktig for at vi skal kunne hjelpe til med klage til transportør samt få erstatning. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med post@ls-as.no omgående.

Reklamasjon og Retur

Ved reklamasjoner og retur av produkter vennligst kontakt Kundeservice på telefon 905 11 080 eller post@ls-as.no  slik at vi kan rette opp feilen så raskt som mulig.

Vi sender reklamasjonsskjema og returskjema når det er behov

For øvrig gjelder Forbrukskjøpsloven og Angrerettsloven ved salg til privatkunder med 14 dagers angrerett og 2 års reklamasjonsrett.

For spørsmål vedr. retur og tilbakebetaling, kontakt oss på telefon eller epost.

Konfliktløsning

Klager rettes til selger innen rimelig tid. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.